Благодійний концерт класичної музики

Одного дня під стінами Посольства грала тендітна скрипалька. Коли її запитали, чому саме тут, вона сказала, що таким чином хоче привернути увагу перехожих до війни, яку росія розв’язала проти України.

У Joanna Gaitani немає родичів чи знайомих в Україні, просто вона не може продовжувати спокійно жити, коли в Україну прийшла біда. З тих пір почалася історія неймовірної дружби між грецькою скрипалькою Joanna Gaitani та Посольством України в Грецькій Республіці.

За цей час Joanna Gaitani стала активним учасником всіх заходів за участі Посольства та українців в Афінах. Сама Joanna Gaitani вже організувала два концерти, збір пожертвувань від яких вона передає для підтримки України. Перший концерт відбувся в концертному залі Deutsche Schule Athen за підтримки Посла Німеччини в Афінах Ernst Reichel.

Сьогодні в колі вірних друзів України – з послами Польщі, Латвії, Литви та Естонії, представником посольства Румунії, а також заступником міністра культури Nicholas Yatromanolakis – ми дякуємо Institut français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος та його директору Patrick Comoy за гостинність, а Joanna Gaitani, Elena Fedko та Lena Sourmeli за незабутній вечір!

Наш Центр на чолі з Іриною та Олександром Бортник з радістю взяли участь в організації концерту.